El 29 de maig arriba el porta a porta al nostre municipi

2018ElPatufet

Aquí trobaràs totes aquelles informacions rellevants per saber-ho tot sobre el Porta a Porta.  

DOCUMENTS:

Dijous, 10 de maig del 2018

El teatre de Can Sagrera s’omple en la xerrada de presentació del sistema Porta a Porta

Vilobí d’Onyar és el quart municipi de la comarca de La Selva que recicla amb aquest sistema

Més de 200 persones han assistit aquest vespre a la xerrada de presentació del sistema Porta a Porta a Vilobí d’Onyar. Aquest és un dels actes centrals de la campanya que vol difondre el PaP que arribarà al municipi el proper 29 de maig.
Aquest és un nou sistema de reciclatge que vol millorar significativament les xifres de reciclatge. Ara, amb el reciclatge convencional, a Vilobí d’Onyar es recicla un 40% dels residus. Normativament s’ha marcat que al 2020 tots els municipis haurien d’arribar al 60% de reciclatge.
Per assolir aquest objectiu és necessari fer aquest canvi.
A més, des del 2015 cada any augmenta el preu per tonelada que va a l’abocador. Al 2015 es pagaven 20 euros per tona, i al 2020 se’n pagaran 50. Reciclant amb el PaP, per tant, els veïns s’estalvien diners.
Els veïns de Vilobí d’Onyar ja estan habituats al sistema perquè fins ara es feia la recollida de l’orgànica porta a porta als nuclis.

Vilobí d’Onyar és el quart municipi de La Selva que es suma al Porta a Porta. Prèviament ho han fet Riudellots, Sant Hilari i Breda.

En la xerrada hi han participat tècnics del Consell Comarcal de La Selva, la gerent de l’empresa NORA i el regidor de Medi Ambient Quim Vivas i l’alcaldessa del municipi Cristina Mundet. S’han repassat conceptes bàsics com què va a cada contenidor, i també altres informacions més relacionades amb el servei específic de Vilobí d’Onyar.

Es retiraran tots els contenidors menys el de vidre, tot i que la voluntat és poder-los retirar en un futur.
A la xerrada s’ha explicat que l’endemà del porta a porta s’haurà reciclat un 80% dels residus. L’alcaldessa ha dit també que aquest nou sistema permetrà contenir la taxa de residus i escombraries, i en un futur potser rebaixar-la.

Aquest és l’acte central d’un seguit d’actes que introduiran el nou sistema. Podeu repassar la resta d’esdeveniments al calendari adjunt.
L’acte de final de campanya és el 26 de maig amb una festa de comiat dels contenidors.