El Pacte de les Alcaldies és una iniciativa europea en què els municipis assumeixen el compromís voluntari de millorar l’eficiència energètica, utilitzar energies renovables i adaptar el seu territori al canvi climàtic. L’adopció d’aquest compromís comporta la redacció dels Plans d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) mitjançant els quals es planifiquen les accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic a realitzar en els pròxims anys en el municipi.  
En aquest marc, el Servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona impulsa el procés participatiu per a l’elaboració del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) de la Plana de la Selva. Aquest Pla és un document de planificació energètica i climàtica que té per finalitat assolir l’objectiu europeu d’una reducció del 55% d’emissions de Co2, per al 2030 mitjançant la planificació d’accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic.   

Objectius del procés participatiu: 

  • Promoure el debat ciutadà sobre l’energia sostenible i el clima. 
  • Debatre sobre el model energètic que es vol impulsar a la Plana de la Selva. 
  • Recollir propostes d’acció supramunicipals i municipals. 
  • Elaborar un Pla d’Acció que incorpori el debat i les propostes de la ciutadania. 

 

Qui hi pot participar? 

Qualsevol persona, entitat, associació o agent del territori que tingui interès en el Medi Ambient. 

Com puc fer propostes? 

  • Fins el 13 de febrer.

Amb l’objectiu de recollir propostes de cada municipi, s’obrirà un espai virtual al Decidim durant un període d’un mes després de la sessió participativa. Durant aquest període es podrà donar suport a les propostes i fer comentaris per tal donar visibilitat a aquelles que tenen un major consens de la ciutadania per estudiar la seva incorporació als documents. Per entrar-hi cliqueu aquí