Taller top 10 per decidir les millors propostes dels pressupostos participats

2018ElPatufet

Fer un camí segur de Sant Dalmai al riu Onyar és la propsota més votada del taller Top 10 dels pressupostos participats

Avui dijous 3 de maig s’ha realitzat el taller Top 10 per escollir les millors 10 propostes dels pressupostos participats. Una trentena de persones dels tres nuclis hi ha assistit.

Dijous, 3 de maig del 2018
En la primera fase dels pressupostos participats es van rebre un total de 100 propostes, mantenint la participació de la primera edició.
De totes aquestes propostes 62 han resultat vàlides, dins de les quals n’hi havia 27 de diferents. S’han descartat 32 propostes i 6 ja les contempla l’Ajuntament per dur-les a terme properament. Per tant, els veïns aquesta nit han pogut puntuar amb una nota de l’1 al 10 les 10 millors propostes dins d’una llista de 27.
Les opcions s’han dividit en dues categories: Places, parcs, zones verdes, entorn natural, sostenibilitat ambiental, mobilitat i accessibilitat; i equipaments i instal·lacions.
Finalment s’han prioritzat les següents i per aquest ordre:
– Camí segur de Sant Dalmai al riu Onyar (36 punts)
– Acondicionaments interiors Espai Jove (32 punts)
– Acondicionaments exteriors de l’Espai Jove (29 punts)
– Il·luminació d’un tram de la via verda (28 punts)
– Vestuaris antics del camp de futbol (27 punts)
– Mesures per evitar accidents (25 punts)
– Skatepark (24 punts)
– Tòtems informatius (23 punts)
– Ombra al camp de futbol (21 punts)
– Senyalització de masos i masies (20 punts)
Ara, passada aquesta tercera fase de priorització, caldrà afrontar la quarta fase: la votació per executar les obres. L’Ajuntament de Vilobí d’Onyar s’ha compromès al principi de la sessió, en la mesura del possible, d’intentar dur a terme aquelles propostes que no entrin dins d’aquests pressupostos participats però que siguin d’interés general.

Aquestes sessions participatives són una novetat d’enguany, també es va fer un taller al febrer a partir del qual van sortir una desena de propostes vàlides. Una altra de les novetats és que també es pot votar per internet, a través del portal www.participavilobidonyar.cat; i s’ha augmentat el pressupost respecte l’any anterior passant de 25.000 a 30.000€.

L’objectiu és poder votar les propostes abans d’acabar el juny i que les millores proposades puguin estar acabades abans d’acabar l’any.