Un centenar de nens i nenes participen en l’acte final de la Bibliocursa 2017

Acte final bibliocursa 9-2-18

És una iniciativa de la biblioteca municipal de Vilobí d’Onyar per fer que els nens i nenes llegeixin durant l’estiu

Fa catorze anys que la Biblioteca de Vilobí d’Onyar impulsa la lectura entre els nens i nenes durant l’estiu. Es fa mitjançant una cursa, on l’objectiu no és còrrer, és llegir. Tampoc és qüesitó de llegir molts llibres, simplement cal llegir-ne un mínim. Els de cicle superior n’han de llegir 4, els de cicle mitjà 8, i els de cicle inicial han de llegir 10 llibres.
Es proposen diferents títols als infants del poble amb l’objectiu que llegeixin com més llibres millor durant les vacances. Tots els títols els poden trobar a la biblioteca i si ho assoleixen tenen recompensa.
Al llarg del dia d’avui més d’un centenar de nens i nenes han gaudit de les activitats pensades per recompensar aquest esforç.
Aprofitant la festa escolar en motiu de Carnaval, el Teatre de Can Sagrera s’ha convertit en un pati d’escola, on s’han fet diferents tallers de malabarismes al llarg del matí amb professionals que ensenyaven als nens i nenes com fer-les. Després han pogut gaudir d’un espectacle de circ i a la tarda, després de dinar, s’ha projectat una pel·lícula.
Des dels centres escolars es valora molt positivament aquesta iniciativa de la biblioteca municipal, ja que els alumnes tornen al setembre amb un major nivell de lectura i comprenssió lectora.
Aquesta proposta suma ja catorze edicions, i cada any ha incorporat sorpreses. Així, en les primeres edicions tan sols s’animaven a participar una trentena de nens, però en la passada edició (2016) van ser 117 nens els interessats (essent aquest el récord). Tots ells van assolir el repte i tots ells van participar en l’excursió (l’acte final de Bibliocursa llavors va ser una excursió).
L’any que ve la iniciativa farà 15 anys, i tot i que de moment no s’ha plantejat com s’encararà la nova edició, la voluntat és seguir treballant per sorprendre els nens i nenes. Això ha explicat Pilar Falgueras, bibliotecaria i responsable de la iniciativa.