Temps de Poma, el nou esdeveniment gastronòmic del municipi

Del 22 de setembre a l’1 d’octubre tindrà lloc al nostre municipi la nova campanya promocional Temps de Poma, una setmana plena de propostes gastronòmiques i culturals al voltant de la producció i la comercialització de la poma, un dels conreus més importants de Vilobí i del conjunt de la plana de la Selva. Temps de Poma està organitzat pel Consell Comarcal i l’Ajuntament amb el suport del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (dins del Programa de projectes innovadors i experimentals).

La mostra gastronòmica “Mossega la poma!” és una de les principals activitats de la setmana. Tres restaurants del municipi (Can Teo, La Crosa i La Greda) han preparat menús amb aquesta fruita com a protagonista i els oferiran durant sis dies (22, 23, 24, 29 i 30 de setembre i 1 d’octubre). D’altra banda, el 27 de setembre es realitzarà una jornada tècnica a la Granja Mas Bes sobre experiències de desenvolupament local al voltant de la poma. S’hi presentaran diferents iniciatives innovadores a nivell de producció i comercialització com les de l’Agrobotiga el Forn, Mooma, Cor de Fruita i Biolord, i es reflexionarà sobre el futur d’aquest cultiu.

També cal subratllar la celebració -matí i tarda del dissabte 30 de setembre i matí de l’1 d’octubre- de la Fira de la Poma i la Pera, que es realitza des de l’any 2006 a l’Agrobotiga el Forn, comerç estretament vinculat a l’empresa Pascol Rodó, dedicada a la producció d’aquesta fruita. S’hi desenvoluparan diverses activitats com la venda directa de pomes i peres de Vilobí acabades de collir, concursos de cuina i escacs, jocs infantils i cantada d’havaneres. La resta d’actes que tindran lloc dins del Temps de Poma són les visites als camps de pomeres, amb esmorzar o berenar inclòs (23, 24 de setembre i 1 d’octubre); el curs de cuina de la poma per a la ciutadania (22 de setembre); i diverses activitats educatives de descoberta al voltant de la poma a l’Escola.