El Departament de Cultura de la Generalitat ha atorgat una subvenció de més d’un milió d’euros a l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar per iniciar la construcció de la nova biblioteca i centre cultural de Can Sagrera. Aquests diners -en concret 1.034.361,56€- provenen de fons europeus Next Generation. 

Amb aquest nou impuls, i un cop ja acabat el projecte, està prevista la licitació de les obres entre els mesos de juliol i agost. Durant la tardor del 2023 ja es donarà el tret de sortida al nou equipament amb l’inici dels treballs. 

L’any 2017 l’Ajuntament de Vilobí, després d’uns anys de desús, va iniciar els tràmits per a la compra de la part de Can Sagrera contigua al Teatre, amb la intenció ja de dotar el municipi d’un nou equipament de caire cívic i cultural. 

Tenint en compte que la Biblioteca ja fa anys que ha quedat petita i que al municipi no hi ha ni centre cívic ni centre cultural, l’Ajuntament va creure convenient ocupar l’espai de Can Sagrera amb un projecte que pugui donar resposta a aquestes noves necessitats que vinculen la comunitat i la cultura amb la formació, la informació i el lleure.

Per tal de dissenyar aquest nou equipament es va crear una taula de treball formada per regidors i tècnics municipals, professionals de l’àmbit de les biblioteques i centres cívics, i altres persones de professions, perfils i edats diverses per tal de tenir diversos punts de vista sobre quines havien de ser les bases del nou espai. 

El Director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Josep Calataiud, va valorar molt positivament el projecte d’aquest nou equipament i l’impacte positiu que tindrà sobre les veïnes i veïns del municipi, pel que es rebrà un import molt superior al previst inicialment.