Cristóbal Colón, de La Fageda, guardonat amb el 6è Reconeixement al mèrit a la Promoció del sector lleter

Prop d’un centenar de professionals del sector lleter han participat aquest matí a la Jornada Tècnica Agroramadera que es realitza cada any com a preàmbul de la Fira de la Llet de Vilobí d’Onyar, que tindrà lloc aquest cap de setmana del 21 i 22 d’octubre, enguany la 6a edició. Al llarg del matí s’han dut a terme diverses ponències, que han versat sobre els costos de la producció farratgera, la mamitis postpart, el projecte de decret de venda de llet crua i sobre l’obra social que es realitza a la cooperativa La Fageda. En acabat, s’ha fet una taula rodona i un col·loqui amb els assistents. La cloenda de la jornada ha anat acompanyada del lliurament del reconeixement al mèrit a la promoció del sector lleter, que enguany ha rebut precisament el gerent i ànima de La Fageda, Cristóbal Colón. L’entrega del guardó ha anat a càrrec de la directora general d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya, Teresa Masjuan; de la directora dels Serveis Territorials a Girona del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Elisenda Guillaumes; de l’alcaldessa del municipi, Cristina Mundet, i de l’impulsor de la jornada tècnica així com de la fira, Joan Viñolas.

“Estic molt content i agraït” ha manifestat Colón en rebre el premi, qui ha assenyalat que “el fet de poder desenvolupar la meva vocació d’ajudar a gent a qui la loteria de la vida no els ha portat molta sort, i fer-ho treballant en un lloc tan meravellós com la Garrotxa, m’omple de satisfacció”. Per la seva banda, Joan Viñolas ha explicat que “si bé sempre s’havia donat el guardó a persones que havien treballat de forma general pel sector, en aquest cas hem volgut donar el reconeixement a Cristóbal Colón perquè ha sabut donar un valor afegit al sector lleter com a mesura d’integració i igualtat d’oportunitats, a través del treball en una granja de vaques i l’elaboració de productes làctics”.
Finalment, l’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Cristina Mundet, ha valorat molt positivament el contingut i l’assistència de la jornada d’enguany, i en relació al guardonat, ha destacat que “es tracta d’un premi més que merescut, i ho demostra tota la seva trajectòria, no només social, sinó també la vinculada a la producció de derivats làctics”.