16.000 visitants a la 12a edició de la Fira de la Llet de Vilobí d’Onyar

 

  • La fira, que s’ha celebrat aquest cap de setmana, ha superat les expectatives dels organitzadors.

  • S’hi ha programat més d’una cinquantena d’activitats relacionades amb la llet i productes derivats.

  • La presidenta del Parlament de Catalunya, Molt Honorable Senyora Anna Erra, va fer la inauguració de la fira.

 

 

 Vilobí d’Onyar ha tancat avui la 12a edició de la Fira de la Llet amb més de 16.000 visitants. La fira, que va començar dijous amb una jornada tècnica, ha finalitzat avui després de quatre dies d’activitats relacionades amb la llet i el sector boví.

 

Dissabte al matí va tenir lloc la inauguració amb la presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Molt Honorable Senyora Anna Erra, que va acompanyar a l’alcalde del municipi, el Sr. Lluís Salvi, i al president de la fira Joan Viñolas. La presidenta va destacar la consolidació de la fira i l’aposta del municipi pel producte làctic i del sector ramader.  Per la seva part, l’alcalde de Vilobí d’Onyar, va agrair a tots els participants de la fira, col·laboradors, patrocinadors i institucions per la seva implicació.

 

La regidora de promoció econòmica, Laura Vendrell, ha valorat molt positivament l’edició d’enguany: “l’augment de visitants, d’expositors i participants en les activitats programades ha mostrat que l’interès per la fira continua creixent any rere any”. La bona acollida que ha tingut al llarg dels anys, ha fet que la fira es converteixi en un referent de les comarques gironines.

 

En aquesta nova edició de la fira que se celebra des de l’any 2012, els visitants han pogut participar en una cinquantena d’activitats, com el concurs d’elaborar flams o pastissos de formatge, la tractorada o el concurs de paletes i el concurs de munyir vaques, a banda d’ofertes gastronòmiques com el maridatge de vins i formatges o la cuina en viu amb productes làctics.

 

A més, durant tot el cap de setmana, els visitants han pogut accedir als espais permanents, com el lletòrum, amb parades de productes làctics i el Bestiòrum, on els visitants han pogut veure una mostra d’animals de granja. 

 

A banda de les diferents activitats, en aquesta dotzena edició s’hi ha concentrat una seixantena de parades de diferents productes relacionats amb la llet i d’altres sectors econòmics, que han ofert els seus productes.