Dijous 24 de maig a les 20 hores a la Rectoria de Salitja es farà el ple municipal de maig.

2018ElPatufet

Aquí podeu consultar l’ordre del dia.

Nota de premsa

L’Ajuntament de Vilobí d’Onyar aprova la instal·lació de lectors de matrícules

Aquest era un dels punts de l’ordre del dia del ple d’aquest vespre. S’ha aprovat per sis vots a favor del GMI i cinc abstencions del PDeCat.

Dijous, 24 de maig del 2018
El municipi de Vilobí d’Onyar ha aprovat la implantació del sistema de control de vehicles en moviment amb sistema de vídeo amb reconeixement de matrícules.
Aquesta era una petició repetida per diferents ajuntaments de la comarca de La Selva (Blanes, Caldes de Malavella, Riudellots de la Selva, Sils, Vilobí d’Onyar i Massanes) al Consell Comarcal de la Selva. És per això que el Consell va encarregar una memòria valorada sobre la instal·lació de l’esmenat sistema de vídeo. Finalment es va aprovar el conveni que apropa els municipis a aquesta instal·lació.
Aquesta instal·lació consta de dues fases:
La primera consta del projecte, plec de prescripcions tècniques i tramitació de l’autorització. Té un cost de 2.963,67€. La segona que per una banda fa referència al subministrament incloent el manteniment durant el període de garantia (1.975,78 €) i per altra a la direcció facultativa de l’execució del contracte i certificació tècnica de finalització (50.699,78 €).

Del gas propà al gas natural
Per millorar el servei dels usuaris ja fa un temps que l’ajuntament de Vilobí d’Onyar es va posar en contacte amb Gas Natural. Fruit de les negociacions, recentment aquesta empresa ha acordat comprar la xarxa i els punts de subministre de gas propà de l’anterior distribuïdora. Aquesta infraestructura és d’interès general, però no està prevista en el plantejament vigent actual. És per això que cal realitzar un pas previ per incloure-hi aquesta millora. Avui al vespre s’ha aprovat el punt que permet iniciar el procès urbanístic per fer el canvi cap al gas natural. Ha estat aprovat per onze vots a favor dels onze regidors presents.

En el ple també s’ha aprovat definitivament el Pla Local de Seguretat Viària per sis vots a favor del GMI i cinc vots en contra de PDeCat.
La sessió plenària ha acabat amb una moció per l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat espanyol.